Navigatiespecialist Here heeft een reeks nieuwe datadiensten aangekondigd om automobilisten live van wegomstandigheden en verkeersinformatie te voorzien. Het baseert zich daarvoor op de sensorinformatie die door moderne auto’s wordt verzameld en geüpload naar de cloud. Here zal voor de nieuwe diensten in eerste instantie putten uit informatie van Audi, BMW en Mercedes-Benz. 

Tot de verzamelde informatie behoort onder meer de snelheid, richting en locatie van een voertuig, maar ook of er plots bruusk wordt geremd, de ruitenwissers aanstaan of de mistlichten actief zijn. Veel auto’s worden tegenwoordig met camera’s uitgerust, waardoor informatie over wegenwerken, afgesloten rijvakken, ongevallen en (tijdelijke) verkeersborden eveneens kan worden verzameld. De informatie wordt volgens Here anoniem verwerkt, met respect voor de privacy van de automobilist.

Honderdduizenden wagens van de drie grote Duitse autobouwers zijn nu al klaar om hun sensorinformatie met het Here-platform te delen. Dat moet tegen eind 2018 toenemen tot enkele miljoenen. Daarmee beschikt Here over een belangrijk schaalvoordeel ten opzichte van concurrenten als TomTom, Google en Tesla, die hun data uit een veel kleiner aantal voertuigen moeten halen.

Alles bij de bron; ZDNet [Thnx-2-Luc]Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!