Facebook heeft duizenden berichten verwijderd die tijdens de verkiezingscampagne in 2016 gelinkt konden worden aan Rusland. Daartoe besloot het sociale netwerk nadat een onderzoeker de data-analyticstool van het bedrijf gebruikte om het bereik van de Russische accounts te onderzoeken...

...Facebook heeft bevestigd dat de berichten zijn verwijderd, maar zegt dat dit is gebeurd omdat het bedrijf een fout in de analyticstool heeft hersteld, die onderzoeker Albright gebruikte. “We ontdekten een bug in CrowdTangle, waarmee gebruikers opgeslagen informatie van inactieve Facebookpagina’s konden inzien. Die fout hebben we gerepareerd,” aldus woordvoerder van Facebook Andy Stone. 

De berichten die Albright verzamelde van zes belangrijke accounts hadden een veel groter bereik dan alleen de mensen die via advertenties de content lazen, mogelijk tot wel honderden miljoenen. De andere 464 accounts die door Facebook zijn gesloten, laten mogelijk een nog veel ontluisterender beeld zien van een grote hoeveelheid berichten die samen miljarden keren zijn verspreid tijdens de campagne.

Alles bij de bron; WelIngelichteKringen