Verschillende Europese toezichthouders zijn een openbare consultatie gestart om te kijken of er vanwege de mogelijke risico's van Big Data voor particulieren er meer regels nodig zijn. Big Data kan bijvoorbeeld op het gebied van verzekeringen grote gevolgen voor mensen hebben.

Recent publiceerde de European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA), de Europese toezichthouder op het gebied van verzekeringen en pensioenen, een rapport over de impact van digitale technologie op consumenten (pdf). Volgens EIOPA beïnvloedt Big Data het gedrag van consumenten en de manier waarop ze met verzekeringen en verzekeringspartijen omgaan. Zo maakt Big Data het mogelijk om veel meer maatwerk en gepersonaliseerde producten te leveren en kan er ook veel meer informatie over consumenten worden verzameld. Dit kan invloed hebben op de beschikbaarheid en betaalbaarheid van verzekeringen.

Bedrijven kunnen via Big Data ook in kaart brengen welke consumenten niet zo snel op andere diensten zullen overstappen en van hen de prijzen verhogen. Aanleiding voor het gezamenlijke comité van Europese toezichthouders (ESAs) om een openbare consultatie te starten om te kijken of er meer regels voor Big Data vereist zijn.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha