In de gebruikersvoorwaarden van Oculus' virtualrealitybril Rift is opgenomen dat de Rift behalve digitale informatie van de gebruiker zoals het ip-adres ook data mag verzamelen zoals de bewegingen die de gebruiker maakt met de bril op.

Wanneer een gebruiker de software installeert die nodig is voor het gebruik van de Rift dan wordt er een programma aangemaakt met volledige systeemtoegang, genaamd 'OVRServer_64.exe'. Dit programma is altijd aan tijdens gebruik van de Rift en stuurt geregeld informatie door naar de servers van Oculus-eigenaar Facebook.

Uit de gebruikersvoorwaarden blijkt dat de Rift-software een scala aan informatie verzamelt. Hierin is het vergelijkbaar met de informatie die de Vive van HTC ook verzamelt over zijn gebruikers. Ook verzamelen beide brillen precieze locatie-informatie, door middel van onder andere het ip-adres, gps-signalen en wifi-netwerken. Verschil in de voorwaarden is dat de Rift-gebruiker toestemming geeft voor het verzamelen van informatie over de fysieke bewegingen die worden gemaakt tijdens gebruik van de headset.

Alles bij de bron; TweakersAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha