Het idee is niet langer futuristisch, maar vanaf nu de realiteit. Vitality, een nieuwe zorgverzekering wordt op dit moment uitgerold in Zuid-Afrika, Europa, Australië en Singapore. Mensen die zich inschrijven ontvangen een Fitbit die automatisch alle bewegingsdata van de gebruikers synct naar het persoonlijke gezondheidsdossier. De meest actieve gebruikers kunnen een korting ontvangen die oploopt tot wel 15%. Daarnaast kan gespaard worden voor Amazon cadeaukaarten en hotelbonnen.

Volgens moederbedrijf is alle gebruikersdata veilig en wordt deze niet verkocht aan derden. Behalve bewegingsdata kun je in de app die bij het verzekeringsplan hoort ook andere medische gegevens bijhouden, zoals je medicijngebruik of voedingspatroon. Maar ook stemmingswisselingen, of je je bijvoorbeeld wel eens depressief voelt. “Je hoeft ons nooit data te geven die je liever niet deelt” zegt een woordvoerder van het bedrijf. “Dat heeft alleen als consequentie dat je hier geen kortingspunten voor kunt sparen”.

Vitality is sterk gebaseerd op het idee van gamification: Mensen voelen zich positief gestimuleerd om beter hun best te doen gezond te leven als ze daar direct een beloning voor ontvangen. Toch zal het programma vooral mensen aanspreken die van zich zelf al erg gezond zijn. Op dit moment hebben nog geen wetgevers bezwaar aangetekend tegen het nieuwe verzekeringsprogramma, naar verwachting wordt het binnenkort dan ook in de hele VS uitgerold.

Alles bij de bron; NumRush


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha