In nieuwe voorstellen voor een Amerikaanse 'censuurwetgeving' zouden niet alleen isp's 'ongewenste' sites moeten blokkeren, maar ook zoekmachines, evenals creditcard- en advertentiefirma's. Ook particulieren kunnen een blokkade eisen. Ars Technica heeft een samenvatting van nieuwe wetsvoorstellen in handen gekregen, de zogeheten protect ip act, wat zou staan voor 'preventing real online threats to economic creativity and theft of intellectual property'. 

Volgens de nieuwe voorstellen van de protect ip act wordt de definitie van ongewenste sites aangescherpt tot 'websites die zich bezighouden met inbreukmakende activiteiten' en voegt een nieuwe entiteit toe: zoekmachines. Volgens de voorstellen moeten zij de toegang tot ongewenste sites blokkeren, omdat zij volgens de opstellers 'deel uitmaken van het hele ecosysteem' en gebruikers naar dergelijke websites leiden.

De protect ip act houdt vooral het gevaar in dat Amerikaanse zoekmachines en websites noodgedwongen censuur gaan toepassen voordat er een aanklacht tegen een, veelal buitenlandse, website is ingediend en voordat er een gerechtelijk vonnis is uitgesproken. 

Lees alles bij de bron: tweakers