Privacy versus nationale veiligheid, dat is geen discussie. Privacy is namelijk overgewaardeerd en wordt vooral gebruikt voor het verbergen van dubieus gedrag. Aan de andere kant moet de NSA het land beschermen tegen terreur, dus geef de spionagedienst in hemelsnaam carte blanche.
Dat stelt Richard Posner, een bekende en uitgesproken magistraat, meldt de IDG Nieuwsdienst. "Als de NSA alle triljoenen bits aan informatie die over netwerken wereldwijd gaan wil opzuigen, vind ik dat prima", aldus Posner. Hij stelt nog wel enige beperking voor hoe de NSA al die data mag gebruiken, bijvoorbeeld niet voor het doorspelen van informatie over kleine vergrijpen.
Alles bij de bron; WebWereld
Update;
De Britse inlichtingendienst GCHQ, zeg maar een variant van de eveneens in opspraak geraakte Amerikaanse NSA, mag gewoon doorgaan met het op grote schaal afluisteren, aftappen en in de gaten houden van burgers.
Dit heeft een Britse rechtbank bepaald in een zaak die was aangespannen door Privacy International. Deze organisatie zet zich naar aanleiding van onthullingen door klokkenluider Edward Snowden in om een einde te maken aan het grootschalig aftappen van glasvezelkabels die het Verenigd Koninkrijk binnenkomen. Ook mensenrechtenorganisatie Amnesty International was bij de zaak betrokken.
Uit glasvezelkabels wordt met het programma Tempora op grote schaal data verzameld en gedeeld met buitenlandse inlichtingendiensten als de NSA. Volgens de gespecialiseerde rechtbank is die verzameling echter niet in strijd met Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens.
Alles bij de bron; Metro