Op 30 januari is er een artikel op PN geplaatst waarin te lezen viel dat er een wetsvoorstel in voorbereiding is dat de kill-switch mogelijk maakt. Op zondag 20 februari meldt Security.nl juist het tegenover gestelde ...

Deze week is er in de Verenigde Staten een nieuw voorstel ingediend om kritieke cyberdreigingen aan te pakken, zonder dat de Amerikaanse president daarbij het internet kan uitschakelen. De vernieuwde Cybersecurity and Internet Freedom Act stelt volgens de opstellers dat niet de president, noch andere partijen in dienst van de VS de autoriteit hebben om het internet uit te schakelen. 

"We willen het eens en voor altijd duidelijk maken. Zoals iemand laatst zei, is de term kill-switch de dooddoener van het cybersecurity debat geworden", aldus Senator Joe Lieberman die als onderdeel van een Homeland Security commissie het nieuwe voorstel indiende. Niet alleen zou het uitschakelen van het internet in strijd met het doel van de wet zijn, het is zelfs onmogelijk, merkt Lieberman op.

Lees het volledige artikel bij de bron; security