Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met een resolutie waarmee internetproviders de browsegeschiedenis zonder toestemming van de gebruikers mogen verhandelen met derden. 

Een week geleden stemde de Senaat met een nipte meerderheid van 50 tegen 48 stemmen al in met resolutie. President Trump hoeft nu alleen nog zijn handtekening onder het voorstel te zetten. Het Witte Huis heeft al laten weten dat dit waarschijnlijk gaat gebeuren.

De Electronic Frontier Foundation heeft teleurgesteld gereageerd op de stemming. De organisatie zegt dat "als de resolutie wordt getekend, bedrijven als Cox, Comcast, Time Warner, AT&T en Verizon de vrijheid hebben om ieders zoekgeschiedenis in te zien, de data van internetgebruikers te verkopen en gebruikers te bestoken met ongewenste advertenties. Erger nog, consumenten moeten nu een privacybelasting betalen in de vorm van vpn's om de privacy van hun informatie te beschermen".

Als president Trump het voorstel daadwerkelijk van zijn handtekening voorziet, mogen providers later dit jaar zonder expliciete toestemming van internetgebruikers privacygevoelige informatie delen met derden. Het gaat dan specifiek om informatie zoals de browsegeschiedenis, het gebruik van apps, financiële informatie, data over de locatie van de gebruiker en de inhoud van e-mails.

Alles bij de bron; Tweakers