Internetprovider Comcast wil abonnees die hun privacy belangrijk vinden meer laten betalen. Deze week werd bekend dat het bedrijf toezichthouder FCC toestemming (pdf) heeft gevraagd om abonnees die niet willen dat hun internetverkeer wordt gemonitord een hogere rekening te sturen.

De FCC werkt op dit moment aan nieuwe privacyregels (pdf) voor internetproviders, zodat die openbaar moeten maken wat voor informatie ze precies verzamelen en verkopen, alsmede abonnees de mogelijkheid moeten bieden om zich hiervoor uit te schrijven. De FCC wil echter ook het extra rekenen voor privacy aanpakken, zo meldt DSLReports.

Internetprovider AT&T laat abonnees van een bepaald abonnement die niet willen dat hun internetverkeer via deep packet inspection wordt gemonitord 30 dollar per maand extra betalen. Volgens Comcast is dit een algemeen geaccepteerd en veelgebruikt model in de Amerikaanse economie. Door dit soort mogelijkheden te verbieden zouden klanten geen gebruik van goedkopere aanbiedingen kunnen maken, aldus de provider.

Bron; SecurityAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha