Apple-topman Tim Cook heeft zich voor privacy uitgesproken en uitgehaald naar Google en Amerikaanse politici die encryptie willen verzwakken. "... Wij vinden dat mensen een fundamenteel recht op privacy hebben. Het Amerikaanse volk eist het, de grondwet eist het, moraliteit eist het."

Volgens Cook zouden gebruikers nooit hun data moeten inruilen voor een dienst waarvan ze denken dat die gratis is, maar uiteindelijk hoge kosten met zich meebrengt. Ook stelde de Apple-topman dat gebruikers de controle over hun eigen informatie moeten houden. "Je vindt deze zogenaamde gratis diensten misschien prettig, maar we denken niet dat ze het waard zijn om je e-mail, zoekgeschiedenis en nu zelfs je familiefoto's te hebben om die vervolgens voor god mag weten welke advertentiedoelen te verkopen"

...Vervolgens richtte Cook zich op Amerikaanse politici die encryptie willen verzwakken of verbieden. "Er vindt een andere aanval op onze burgerrechten plaats die elke dag sterker wordt. Het is het gevecht over encryptie. Sommigen in Washington willen de mogelijkheid ondermijnen dat normale burgers hun data kunnen versleutelen", riep Cook. "We vinden dit zeer gevaarlijk." De Apple-topman noemde encryptie een zeer belangrijke feature waarmee gebruikers hun data kunnen beschermen. 

Ook vindt Cook dat encryptie niet moet worden verzwakt. "Als je een sleutel onder de mat voor de politie legt, kan een inbreker die ook vinden."

Alles bij de bron; Security

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha