De leden van de commissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken bezochten vorige week Washington DC voor een ontmoeting met hun Amerikaanse collega's om zich op de hoogte te stellen van de stand van zaken en de voortgang in de VS over kwesties, zoals gegevensbescherming en het huidige wetgevende werk van het Amerikaanse Congres over een kader voor afluisteractiviteiten.

De leden lichtten hun Amerikaanse collega’s in over de hervorming van gegevensbescherming en initiatieven voor terrorismebestrijding waaronder het voorstel voor uitwisseling voor passagiersgegevens en het recht op toegang tot rechtsmiddelen.

Een van de belangrijkste doelstellingen was om het belang te benadrukken van gelijke rechten voor de toegang tot rechtsmiddelen voor EU-burgers in geval van overdracht van persoonsgegevens ten behoeve van de rechtshandhaving. Dit is één van de laatste overgebleven belemmeringen voor het sluiten van een overeenkomst tussen de EU en de VS voor het delen van gegevens voor rechtshandhaving.

Alles bij de bron; EPNU


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha