Edward Snowden heeft opnieuw documenten vrijgegeven die een inkijkje geven in de werkwijze van de NSA. De documenten beschrijven de manier waarop digitale oorlogsvoering wordt bedreven: met het verstoren van de openbare orde door belangrijke computersystemen plat te leggen.

De NSA zou onder andere in het verleden op zoek zijn geweest naar stagiaires die interesse hadden in 'dingen stukmaken'. Een aantal genoemde activiteiten zijn het op afstand kapot maken van netwerkkaarten, het installeren van backdoors en malafide drivers. Stagiaires moesten volgens de documenten 'de mindset van een aanvaller' ontwikkelen.

Ook blijkt uit de documenten dat de NSA verwacht dat 'cyberwarfare' steeds belangrijker gaat worden als het gaat om conflicten. Meer recentere documenten tonen de plannen die de NSA heeft opgesteld voor digitale oorlogsvoering. Er wordt gesproken over het controleren of vernietigen van belangrijke computernetwerken. Daarbij kan het onder andere gaan om systemen voor energie, communicatie en vervoer. De NSA spreekt van 'gecontroleerde escalatie'.

Alles bij de bron; Tweakers

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha