Op 19 februari verscheen dit bericht op de site; Britse regering gaat e-mails en telefoonnummers opslaan.

Nu verschijnt het bericht ook op allerlij andere sites.

Webwereld;

...De overheid kan met de nieuwe maatregel continu traceren met wie mensen contact hebben, hoe vaak en hoe lang. Het Britse parlement buigt zich binnenkort over het wetsvoorstel. In 2006 probeerde de toenmalige Labour-regering een vergelijkbare wet door het parlement te loodsen, maar dat mislukte.

Automgids;

...De regering probeert de nieuwe wet aangenomen te krijgen door zich te beroepen op extra veiligheidsmaatregelen die nodig zijn in verband met de Olympische Spelen die zich deze zomer in Londen voltrekken. De wet wordt mogelijk aangekondigd tijdens de Queen's Speech in mei. 

SecurityManagement;

...De Britse overheid wil internetbedrijven verplichten hardware te installeren die het mogelijk maakt e-mails en websitebezoeken te volgen, aldus de krant. Ook het telefoonverkeer in het land is niet meer veilig in de ogen van de veiligheidsdiensten: zij kunnen straks eenvoudiger informatie over tekstberichten en telefoongesprekken opvragen. 

Tweakers;

...geeft de Britse inlichtingendienst GCHQ realtime toegang tot informatie over iemands internetgebruik. Die informatie zou twee jaar moeten worden opgeslagen. De inlichtingendienst zou daardoor, zonder tussenkomst van de rechter, te weten kunnen komen met wie iemand contact heeft gehad en welke websites iemand heeft bezocht. 

 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha