Een Britse man die in 2013 werd gearresteerd op verdenking van het inbreken op verschillende systemen van de Amerikaanse overheid heeft de Britse politie aangeklaagd omdat die zijn versleutelde computers niet willen teruggeven. De Brit wordt verdacht van een serie inbraken, onder andere op computers van het Missile Defense Agency, de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA, het geniekorps van het Amerikaanse leger, het Amerikaanse Environmental Protection Agency, de Federal Reserve en een regionaal IT-forensics laboratorium van de FBI.

Hij werd vorig jaar juli op borgtocht in Groot-Brittanniƫ vrijgelaten, maar kreeg zijn computers die in beslag waren genomen niet terug. Volgens de BBC omdat het National Crime Agency (NCA) de bestanden niet kan ontsleutelen. Daarom heeft de man de NCA nu aangeklaagd en zal hij via de rechter proberen om zijn eigen apparatuur terug te krijgen. De BBC meldt dat de NCA de computers alleen wil teruggeven als hij helpt met het ontsleutelen ervan.

De Brit spreekt van "machtsmisbruik" en waarschuwt dat er een serieus risico is dat de politie deze bevoegdheid kan gebruiken om journalistieke en politieke activiteiten te verstoren.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha