De British Phonographic Industry, branchevereniging voor de platenindustrie in het Verenigd Koninkrijk, heeft de 'mijlpaal' van het verzenden van meer dan 100 miljoen takedown-verzoeken naar Google gemeld. Het gemiddeld aantal verwijderingsverzoeken neemt nog steeds toe.

Met het record is de BPI de belangrijkste indiener van takedowns bij de zoekgigant; zo hebben het Nederlandse Stichting Brein en het Belgische BAF tot nu toe elk rond de vijf miljoen verwijderverzoeken aan Google doorgegeven.

De BPI zegt tegen TorrentFreak dat het niet trots is op het record. De organisatie meent dat de cijfers bewijzen dat de strijd tegen piraterij een zware is en dat middelen als verwijderingsverzoeken onvoldoende zijn om piraterij effectief aan te pakken en consumenten naar legale diensten te leiden.

Tevens haalt de BPI uit naar Google: ondanks dat de internetreus dagelijks een miljoen copyright-takedowns verwerkt, zou Google onvoldoende links naar auteursrechtelijk beschermd materiaal op illegale websites verwijderen.

Alles bij de bron; Tweakers


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha