Politie wil nieuwe en uitgebreide rechten voor toegang tot medische gegevens en andere vertrouwelijke gegevens, zonder toestemming van een individu, heeft een senior politiechef gezegd tegen de Guardian. Sir Peter Fahy, de korpschef van 'Greater Manchester', zei dat de extra toegang tot gevoelige gegevens nodig is om de politie  te helpen om te gaan met een groeiend aantal kwetsbare mensen . 

Fahy zei dat de politie regelmatig te maken krijgt met mensen die moeite hebben om voor zichzelf te zorgen, met inbegrip van ouderen, mensen met dementie of de ziekte van Alzheimer, die met drugs of alcohol problemen, mensen met psychische problemen en probleemgezinnen. Misschien wel het meest controversieel zei hij was zijn mening dat medische professionals informatie over vrouwen die lijden onder huiselijk geweld moeten delen, zelfs tegen de wil van het slachtoffer. 

 Hij zei dat eisen waren veranderd in de afgelopen twee decennia, met kwetsbare groepen die nu goed zijn voor ongeveer 70% van het politiewerk. "We moeten gemakkelijker toegang tot informatie hebben," zei hij.

Alles bij de bron; the Guardian & googliaans vertaald [Thnx-2-Niek]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha