Een bedrijf dat in Londen slimme vuilnisbakken het MAC-adres van de smartphone van voorbijgangers laat opslaan moet hiermee stoppen. De City of London Corporation, dat het Britse financiële centrum in de hoofdstad beheert, heeft vandaag een verklaring afgegeven waarin het Renew sommeert om direct met de opslag van MAC-adressen te stoppen. Tevens is de Information Commissioner’s Office ingeschakeld, de Britse databeschermingsautoriteit.


"Ongeacht wat technisch mogelijk is, moeten dit soort zaken zorgvuldig worden gedaan, met de steun van een goed geïnformeerd publiek", aldus de verklaring. Daarin wordt gesteld dat het idee beter doordacht moet worden. "In de tussentijd moet de dataverzameling, zelfs als die geanonimiseerd is, stoppen.

Renew zegt dat de eerste tests met de slimme vuilnisbakken inmiddels zijn gestopt. Op dit moment zouden er geen smartphones meer worden geteld en kan het bedrijf ook geen onderscheid tussen bekende en nog niet eerder gedetecteerde toestellen maken. "Toekomstige ontwikkelingen zullen niet alleen van technologie afhankelijk zijn, maar voornamelijk van mensen die comfortabel zijn met interactieve technologie, zoals het afgelopen weekend op het internet gebeurde", aldus CEO Kaveh Memari.

Alles bij de bron; Security

5956

 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha