Na de PVV en SP wil ook de SGP dat winkels worden verplicht om contant geld te accepteren. Dat liet SGP-Kamerlid Stoffer gisteren tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer weten. Aanleiding was het onderzoek van de De Nederlandsche Bank (DNB) dat 2,6 miljoen Nederlandse volwassenen worstelen met digitaal bankieren.

Veel politieke partijen waren geschrokken van de uitkomst. "Gelukkig blijft in deze digitaliserende wereld contant geld een wettig betaalmiddel. We zien alleen steeds meer winkels die geen contant geld meer accepteren, dus de status van wettelijk betaalmiddel is steeds minder waard in de praktijk. Is de minister bereid om richting het voorjaar ook een acceptatieplicht te overwegen en dat mee te nemen in haar overwegingen?", vroeg SP-Kamerlid Alkaya aan de minister Kaag van Financiën.

De bewindsvrouw liet daarop weten dat ze eerst een onderzoek van de De Nederlandsche Bank hiernaar wil afwachten. "Laten we dan bespreken hoe we de acceptatie van contant geld voldoende kunnen blijven borgen." Afgelopen december hadden de SP en PVV ook al om een acceptatieplicht voor contant geld gevraagd, maar ook toen wilde de minister geen toezeggingen doen."

Alles bij de bron; Security