Max Schrems heeft met zijn stichting noyb klachten ingediend bij Europese privacywaakhonden over 101 grote Europese websites, zoals Marktplaats en Thuisbezorgd. Volgens hem hevelen zij via Google of Facebook nog altijd data over naar de VS en ontbreekt daar de juridische basis voor.

Het gaat om 101 klachten die gericht zijn tegen 101 bedrijven in dertig EU- of EER-landen. De stichting noyb schrijft dat een snelle analyse van de html-code van grote Europese websites laat zien dat veel bedrijven een maand na de belangrijke uitspraak over Privacy Shield nog altijd gebruikmaken van Google Analytics of Facebook Connect. Volgens de stichting worden via deze diensten persoonsgegevens verwerkt en wordt die data doorgegeven aan de Verenigde Staten...

...Noyb heeft voor Nederland klachten ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de websites van MarktplaatsPostNLThuisbezorgd en Lieferando. Voor België geldt dat voor de websites van NeckermannBpostLogic-Immo en Flair; deze klachten zijn ingediend bij de Belgische privacytoezichthouder, te weten de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Alles bij de bron; Tweakers


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha