De strijd om de slimme meter heeft, in ieder geval in het Amerikaanse Houston, een nogal letterlijk te nemen betekenis gekregen. De kogels vlogen nog net niet door de lucht. Thelma Taormina, een 55-jarige inwoonster van Houston in Texas, had het haar energiebedrijf nog wel zó goed duidelijk gemaakt: 'Ik wil geen slimme meter!' ... 

Maar dat energiebedrijf was eigenwijs en stuurde een al even eigenwijze monteur op Taormina af. Die liep richting oude elektrameter om die te verwijderen. Taormina probeerde het te verhinderen maar werd herhaaldelijk weggeduwd.
Daarop besloot ze haar laatste redmiddel uit de kast te halen: haar pistool. Dat had effect; de monteur droop af.

Het energiebedrijf zegt echter het er niet bij te laten zitten en Taormina voor de rechter te zullen dagen. Of het bedrijf daar een gewillig oor vindt, is nog de vraag. Volgens de nieuwszender KHOU 11 News uit Houston overweegt de toezichthouder op nutsbedrijven in Texas om huiseigenaren het recht te geven slimme meters te weigeren en te verwijderen.

Zoals u wellicht weet ben ikzelf ook allesbehalve een fan van dit nieuwe speeltje van Big Brother en de industrielobby. Het ding kost zo'n zeven miljard als we 'm landelijk invoeren, en dat wordt dan volgens de voorstanders terugverdiend doordat we allemaal een paar procent zuiniger zullen omspringen met energie.

Alles bij de bron; trouw [energieblog Vincent Dekker]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha