×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

Geachte Eerste Kamerleden, Dankzij uw ingrijpen is de verplichte uitrol van het installeren van „slimme‟ energiemeters voor gas-en elektriciteit vorig jaar op het nippertje voorkomen. De novelle inzake het niet verplicht stellen van de slimme meter (EK 32.374, A ) is op 9 november 2010 aangenomen door de Tweede Kamer.

In antwoord op vragen van de SP heeft u op 17 december 2010 een Memorie van Antwoord ontvangen van de minister inzake de kosten-baten analyse en de wijze waarop de minister het vergaren van gegevens hieromtrent in de komende jaren heeft voorzien.


  • Wij vragen uw aandacht voor het feit dat de minister aangeeft om hierover te gaan communiceren met „alle‟ betrokken partijen, maar dat het uitdrukkelijk niet in de bedoeling ligt dat de mening van de burgers -om wie het gaat - anders wordt geïnventariseerd dan middels gegevens die belanghebbende partijen, op de burgers zelf na, hierover leveren.
  • Daarnaast vragen wij u dringend om de minister nader te bevragen op hoe de daadwerkelijke vrijwilligheid geregeld en geborgd wordt. 

Lees de volledige brief hier (PDF) en het begeleidend schrijven aan de voorzitter van de eerste kamer commissie

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha