De sites van de gemeenten in West-Brabant zijn slecht beveiligd. Dat blijkt uit een test via het platform internet.nl. Alleen de sites van Breda en Dongen voldoen aan de eisen. 

Een van de redenen waarom Breda zo goed uit de bus komt, is dat ze zich houden aan de veiligheidsnormen die door de landelijke overheid zijn vastgesteld in de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG), zegt een woordvoerder. “Breda investeert in kennis en expertise van enkele medewerkers om zoveel mogelijk aan deze normen te voldoen. Die medewerkers houden, samen met de websiteleverancier, de laatste ontwikkelingen in de gaten.” Daarnaast wordt ook jaarlijks de veiligheid van het e-loket getest voor bijvoorbeeld het gebruik van Digi-D.

Dat ze in de gemeente Dongen juist zo goed scoren, komt doordat ze altijd op de hoogte zijn van de actualiteit en hier op inspelen, zegt informatiemanager Veerle Ultee. “We zoeken altijd een betrouwbare partner voor de site en domeinnamen. Zo zijn we onlangs overgestapt om te kunnen voldoen aan enkele belangrijke informatieveiligheidseisen.”

Alles bij de bron; BNdeStem