Een keurige anticlimax. De Eerste Kamer heeft een brief gestuurd naar minister van justitie Hirsch Ballin. U bent stout en nalatig geweest. U neemt ons niet serieus. Jammer!

Aanleiding: HB overtrad bewust de wet om nog even wat terrorisme-samenwerking met de Europese collega’s te regelen vóór het Verdrag van Lissabon op 1 december in werking trad. Wetend dat het Europees Parlement bedenkingen had.

Concluderend stelt de commissie vast dat uw handelwijze voorafgaand en tijdens de JBZ-Raad van 30 november onjuist is geweest en dat u daardoor afbreuk hebt gedaan aan de staatsrechtelijke rol van de Eerste Kamer. Een wettelijk verankerd instemmingsrecht van de Eerste Kamer is gepasseerd, zonder tijdig overleg vooraf. De commissie betreurt dit zeer.

Als oud-senator had Hirsch Ballin had waarschijnlijk gehoopt op deze sisser. Uit de brief van de Senaatscommissie voor justitie en binnenlandse Europa-zaken aan de minister blijkt dat de belediging van de Eerste Kamer past in een patroon. Justitie antwoordt brieven niet of slordig. Negeert afspraken. Ach ja, het parlement.

Lees verder bij de bron; Marc Chavannes op www.nrc.nl


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha