Het is nu nauwelijks meer voor te stellen, maar rellen werden vroeger georganiseerd zonder dat er eerst iemand een Facebook-evenement had aangemaakt, de Amsterdamse kraakbeweging maakte gebruik van een telefoonsneeuwbal waardoor in no-time mensen vanuit de hele stad konden worden opgetrommeld als er ergens een ontruiming dreigde. 

Ook de Slag bij Beverwijk, tussen hooligans van Feyenoord en Ajax, vond in 1997 plaats zonder dat de supporters van beide clubs eerst via Twitter hadden afgesproken. Natuurlijk via Facebook, Twitter en de aandacht in de traditionele media gaat het veel sneller. Maar als bovengenoemde voorbeelden uit het verleden iets aantonen is het wel dat jongeren die willen rellen, elkaar altijd wel kunnen vinden. Daar hebben ze echt geen sociale media voor nodig ...

...  Politievakbond ACP pleit nu voor een censuurbevoegdheid op sociale media en het nadeel van het verstrekken van een censuurvolmacht aan de politie is: je draait het zo lastig weer terug. Nieuwe bevoegdheden voor autoriteiten die misschien alleszins redelijk lijken op het moment dat de stront de ventilator raakt, verdwijnen immers niet zomaar als de crisissituatie weer voorbij is.

Alles bij de bron; webwereld