De politie heeft bij een man uit Landgraaf ‘een grote hoeveelheid’ gegevensdragers in beslag genomen. De verdachte is mogelijk de man die zich in de facebookgroep Lesbische Vrouwen 25+ ‘Cindy Klaassen’ noemde en onder die identiteit 25 lesbische vrouwen uit Nederland en België bedroog.

Die vrouwen stuurden naaktfoto’s en -filmpjes naar Cindy, waar ze later mee werden afgeperst. Een van de slachtoffers werd vier jaar lang aan het lijntje gehouden.

Eén slachtoffer zette alles op alles om Cindy te ontmaskeren. Met succes wist ze bij Facebook het ip-adres van de computer van de bedreiger te verkrijgen. Via een civiele procedure liet ze beslag leggen op al diens gegevensdragers: 850 cd-roms, 31 harde schijven, drie laptops en een telefoon.De politie onderzoekt deze apparatuur nu.

Zeven andere vrouwen deden inmiddels aangifte tegen Cindy. Dat ging niet eenvoudig, schrijven kranten. Zo kreeg een vrouw te horen dat aangifte niet mogelijk was, en kon een ander slachtoffer dat pas na drie pogingen doen. De politie Limburg wil niet inhoudelijk reageren en zegt alleen dat het ‘een complexe zaak’ is.

Alles bij de bron; CiC [Thnx-2-Dick]


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha