Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET is al maanden in het geheim bezig met een test waarbij de bankpas als vervoersbewijs wordt gebruikt. RET-medewerkers gebruiken de bankpas om in en uit te checken bij de metro, zo meldt de NOS. Op termijn kan de bankpas de ov-chipkaart gaan vervangen.

In het geval er via de bankpas wordt gereisd zal het verschuldigde bedrag 's avonds van de rekening worden afgeschreven. RET-directeur Pedro Peters verwacht dat het invoeren van de bankpas als vervoersbewijs een kwestie van tijd is, maar een datum noemt hij niet. Doordat de banken meedoen moet er eerst nog meer worden getest.

Ook de bankpas zal uiteindelijk verdwijnen en plaats maken voor de smartphone. "Steeds meer mensen doen bankzaken met de mobiele telefoon. Binnen een jaar zit de bankpas op je telefoon. Het voordeel is dat je ook direct kan zien wat je kwijt bent aan reiskosten", zegt Peters. Een anonieme chipkaart blijft volgens de RET-directeur bestaan. Hij verwacht echter dat mensen vanwege het gemak zullen overstappen en dat de ov-chipkaart over enkele jaren plaats heeft gemaakt voor de bankpas en de mobiele telefoon.

Alles bij de bron;Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha