De 2,50 euro die reizigers moeten betalen om hun eigen geld van een ov-chipkaart terug te krijgen is te veel te hoog. Staatssecretaris Wilma Mansveld gaat met de vervoerders en chipkaartproducent in gesprek om dit bedrag in ieder geval omlaag te krijgen. Mansveld erkende dat het vreemd is dat reizigers een dergelijk bedrag moeten betalen om hun eigen geld terug te kunnen krijgen. Of het vanuit het consumentenrecht überhaupt wel is toegestaan om voor een dergelijke handeling een vergoeding te vragen, kon ze niet beantwoorden.

 De irritatie over het meerdere malen moeten in- en uitchecken tijdens een rit in het openbaar vervoer is niet binnen een jaar voorbij. Wanneer reizigers wel voor een reis met verschillende vervoerders slechts een keer hoeven in- en uit te checken, blijft onduidelijk.  Mansveld weigert een deadline te stellen voor de oplossing van het veelgehoorde reizigersprobleem.   

NS en Connexxion beginnen binnenkort met een proef op de Valleilijn in Gelderland. Hierbij hoeven reizigers tijdens het overstappen op treinen van de twee vervoerders niet meer apart in- en uit te checken. Mansveld wil pas na deze pilot praten over een grotere of misschien landelijke proef.

Dat geldt van Mansveld ook voor de breed gedragen Kamerwens voor nieuwe betaaltechnieken in het ov, zoals betalen op rekening en in- en uitchecken met de bankpas of smartphone.

Alles bij de bronnen; Metro-1 & Metro-2 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha