Passagiers moeten goed opletten aan welke kant van de poortjes ze inchecken. Er is namelijk een incheckkant en een uitcheckkant. Als je aan uitcheckkant incheckt, dan ziet het poortje dat als een check-out, zonder voorafgaande check-in. Het systeem denkt dan dat je een zwartrijder bent.

„Indien je dan je ov-chipkaart aanbiedt, herkent het poortje geen check-in en wordt er 10 of 20 euro in rekening gebracht”, zegt een woordvoerder van de NS. De kosten kunnen nog verder oplopen, omdat deze passagiers ook nog eens zwartrijden.

Nu de poortjes op de stations nog niet zijn gesloten, komt het regelmatig voor dat reizigers door een poortje lopen en aan de achterkant denken in te checken. Ook zijn er stations, zoals in Hilversum, waar je eerst een uitcheckpoort tegenkomt.

 Volgens de woordvoerder van de NS wordt de klantenservice regelmatig gebeld door reizigers die het is overkomen. Maar alleen passagiers met een persoonlijke ov-chipkaart kunnen op hun rekening zien dat ze een fout hebben gemaakt. Passagiers met een anonieme chipkaart zien niet waaraan ze hun geld zijn kwijt geraakt.

Alles bij de bron; Telegraaf


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha