Nu het papieren treinkaartje is verdwenen, gaat NS de ov-chipkaart snel verder verbeteren. Ook wordt woensdag de bediening van de kaartautomaten vereenvoudigt, om extra producten zoals samenreiskorting sneller op de chipkaart te laden. 

Klanten van ABN Amro kunnen straks als eerste met hun bankpas in- en uitchecken. NS begint binnenkort een proef met contactloos betalen voor het reizen met de trein. Als deze nieuwe manier van reizen op saldo wordt geïntroduceerd, zullen vermoedelijk snel passen van andere banken volgen. Mogelijk is dan geen aparte ov-chipkaart meer nodig.

Ombudsman het OV Loket ontving in één maand in totaal 619 klachten over het einde van het papieren treinkaartje. Vooral incidentele reizigers klagen over de borg van 10 of 20 euro die nodig is voor een reis bij NS.

Het laden van een opstaptarief is met het ov-chippen met een bankpas niet nodig. Er is weliswaar minimaal 10 euro op de rekening nodig: “Maar als je uitcheckt wordt het restant van deze borg direct teruggestort.

Aan de veelgehoorde klacht over de 1 euro toeslag op de nieuwe eenmalige ov-chipkaart zegt NS niets te kunnen doen: “Dit is nodig om de kaarten te ontwikkelen, produceren en te distribueren. Ook in het stad- en streekvervoer wordt een toeslag geheven. De 1 euro is precies noodzakelijk voor onze kosten; wij verdienen er echt niets op.”

Wie geen toeslag wil betalen, kan volgens NS online een e-ticket kopen en uitprinten of een dagkaart bij Blokker, Hema of Albert Heijn aanschaffen.

Alles bij de bron; Metro

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha