Als het aan het kabinet ligt kunnen burgers straks via hun bankpas, smartphone-app, identiteitskaart en rijbewijs bij de overheid inloggen. Nu kan dit alleen nog met DigiD door het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord, eventueel aangevuld met een code via sms.

Straks moet het inloggen via DigiD ook met de identiteitskaart en het rijbewijs kunnen. Daarnaast zullen bedrijven onder hun eigen naam inlogmiddelen gaan aanbieden, zoals de bankpas of een smartphone-app. "Deze nieuwe inlogmiddelen geven meer zekerheid over wie inlogt, en geven burgers meer keuzevrijheid", zo laat minister Blok van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer weten...

inloggen in het bsn domein

...Volgens de minister moeten alle inlogmiddelen aan strenge wettelijke eisen voldoen op het gebied van privacy, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Dan kunnen zij gebruikt worden voor inloggen bij de overheid en andere organisaties die het burgerservicenummer mogen gebruiken. Blok laat weten dat de overheid hier toezicht op gaat houden. Het plan is dat inloggen met private middelen volgend jaar mogelijk wordt. DigiD streeft er naar dat vanaf 2017 de identiteit van mensen extra gecontroleerd wordt door het uitlezen van een identiteitsbewijs. Inloggen met DigiD via het rijbewijs en de identiteitskaart moet vanaf 2018 mogelijk worden.

Alles bij de bron; SecurityAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha