Erik S. zit al maanden in de cel in afwachting van zijn proces. Hij wordt verdacht van de moord op Martine Bruil, zijn rijke tante. Er is weinig bewijs tegen hem. Er is één haar op de kleding van het slachtoffer aangetroffen dat van Erik S. of een ander mannelijk familid kan zijn, én er zijn de locatiegegevens van zijn telefoon.

Tijdens het onderzoek heeft de politie alle telefoongegevens opgevraagd en volgde zijn telefoon naar het huis van zijn tante. Erik zegt dat hij zijn telefoon heeft uitgeleend, maar de rechter gelooft er niets van. Erik S. werd veroordeeld tot 16 jaar cel met TBS, op basis van een haar en telefoongegevens.

225 keer per dag. Zodra de telefoon wordt gebruikt, wordt op het netwerk geregistreerd via welke zendmast dat gebeurt, waar de data vandaan komt en waar het naar toe gaat. Er wordt geregistreerd wie je belt of sms't en waar je internet. De inhoud, het gesprek of de webpagina zelf, wordt niet bewaard. Aan de hand van de zendmast wordt ook jouw locatie vastgelegd. Iedere dataverbinding die je aangaat wordt gelogd. Dus bij ieder inkomend of uitgaand telefoontje en sms'je, maar ook iedere keer dat je Twitter app een achtergrond update doet.

Lees alles bij de bron; webwereld