Microsoft is druk bezig met het voorbereiden van een nieuwe grote update aan Windows 10. De Creators Update staat gepland om in april te worden uitgerold en bevat allerhande verbeteringen aan onder andere Edge en Windows Updates. 

De privacy van Windows 10 wordt al bekritiseerd sinds de initiële uitrol van het OS. Microsoft eigent zich erg veel rechten toe wat betreft het verzamelen van privégegevens. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens de installatie van het besturingssysteem voor de express-instellingen kiest, zullen de privacy-instellingen standaard in het voordeel van Microsoft worden aangepast. Zelfs wanneer je de opties één voor één hebt overlopen, is het echter niet volledig duidelijk hoeveel data Microsoft over jou verzamelt. Het bedrijf belooft hier verandering in te brengen met de Creators Update...

...Jammer genoeg gaat Microsoft er niet dieper op in welke data het juist nodig acht om de werking van Windows te garanderen. Hierdoor weet je nog altijd niet welke gegevens het bedrijf nu juist verzamelt. Wel verzekert Microsoft dat het de verzamelde gegevens niet zal gebruiken om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden; een praktijk waaraan Google het merendeel van zijn omzet te danken heeft.

Alles bij de bron; TechPulse [Thnx-2-Luc]