Men gaat er maar vanuit dat iedereen alles wil delen met iedereen, maar zo vanzelfsprekend is dat helemaal niet. Wat nu als je dat helemaal niet wil? Wij geven vijf tips om je privacy te beschermen op Facebook.

1. Sociale acties die zijn gekoppeld zijn aan advertenties; Ga naar Instellingen > Advertenties > Advertenties op basis van mijn acties op sociale media. Je kunt daarna instellen wie dit te zien krijgt: alleen je vrienden of niemand.

2. Advertenties buiten Facebook; Ga naar Instellingen > Advertenties > Advertenties in apps en op websites buiten die van Facebook-bedrijven.

3. Ontkoppel apps van derden; Instellingen > Apps en klik vervolgens op het kruisje bij de app als je de desbetreffende app wil verwijderen. Je kunt ook de machtigingen van de aangesloten app veranderen.

4. Verberg je Facebook-profiel voor zoekmachines; Ga naar Instellingen > Privacy > Wil je dat zoekmachines buiten Facebook doorverwijzen naar je profiel? Als je de wijziging hebt doorgevoerd, duurt het enkele dagen voordat de wijziging van kracht is.

5. Blokkeer ongewenste inhoud; Klik op het pijltje naast de advertentie en er verschijnt een dropdownmenu. Je kunt deze advertentie verbergen en Facebook belooft dan ook dat je minder 'van deze' advertenties te zien krijgt. Als je op 'Waarom krijg ik dit te zien?' kun je de advertenties van een bedrijf of merk helemaal blokkeren en dan krijg je ze nooit meer te zien.

Alles bij de bron; DutchCowboys