De kans is groot dat je het nieuws hebt meegekregen dat de Tweede Kamer een wetswijziging heeft aangenomen die het medisch beroepsgeheim verder afbreekt. De privacy van veel patiënten wordt aangetast om een probleem op te lossen dat slechts 0,015 procent van het zorgbudget beslaat.

Het nu al zeer omstreden wetsvoorstel moet ‘gelukkig’ nog door de Eerste Kamer en daar kan het nog worden tegengehouden. Er zijn al een hoop petities op het internet die burgers oproepen zich tegen deze wet te verzetten en dat is goed. Maar laten we eerlijk zijn: petities staan er nou niet echt om bekend drastisch veel effect te hebben. En drastisch veel effect is wel precies wat we nu nodig hebben.

Zo dacht de Piratenpartij er ook over en daarom is er nu de website Blijf Uit Mijn Dossier, waarop je direct per mail of telefoon in contact kan komen met de volksvertegenwoordigers in de Eerste Kamer die van plan te zijn voor het wetsvoorstel te stemmen of er nog over twijfelen. Het doel van de website is dus puur om mensen in contact te brengen met hun vertegenwoordigers in Den Haag. “Het is belangrijk dat mensen direct druk uitoefenen op de politici,” vervolgt Mews. “Wij willen dat het duidelijk voor ze wordt dat dit een onderwerp is dat leeft onder de mensen en dan is bellen en mailen veel directer dan een onliner petitie.” 

Laat dus van je horen. En als het even kan op beschaafde wijze. Ga hier naar Blijf Uit Mijn Dossier en overtuig onze senatoren om tegen deze wet te stemmen. Laat je vrienden bellen en mailen als je klaar bent. Daarna je moeder. Iedereen gewoon. Net zo lang tot het duidelijk is dat niemand op dit wetsvoorstel zit te wachten.

Alles bij de bron; MotherBoard [Thnx-2-Luc]